Akcja „Szczepię się, bo...”
Drodzy Studenci i Pracownicy AWF w Poznaniu – Filii w Gorzowie Wlkp.
Przerażają informacje o zakażonych i zmarłych z powodu COVID-19. Polska jest w tych statystykach w czołówce światowej. Zgodnie z wiedzą naukową, jedynym sposobem na zahamowanie tej tragedii są masowe szczepienia. Nie ma na co czekać, uważam, że to mój obowiązek moralny i zawodowy, dlatego proponuję: stwórzmy razem akcję „Szczepię się, bo...”, której ideą jest promocja szczepień w naszym środowisku.
Zachęcam wszystkich do udziału w akcji, do wzięcia odpowiedzialności za siebie i innych. Tylko w taki sposób wrócimy do normalności. A już zaszczepionym – bardzo za to dziękuję. Przysyłajcie swoje filmiki lub zdjęcia z dokończeniem zdania: „Szczepię się, bo...” na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. - zostaną opublikowane na naszym profilu.
Ja sam jestem po trzech dawkach, mam przy sobie paszport covidowy, szczepię się, bo...martwię się o innych, zależy mi na zdrowiu i życiu innych ludzi i swoim,
bo jestem odpowiedzialny. Nie chcę co chwilę być na pogrzebach moich kolegów, przyjaciół i bliskich. Chcę kontaktu z żywymi ludźmi, a nie z komputerem.
Chciałbym pójść do kina, teatru, na koncert i na mecz. Chcę normalnego funkcjonowania uczelni, nie chcę codziennego życia w stresie...
Przypominam! Obowiązkowo na terenie całej uczelni należy nosić maseczki, trzymać dystans i dezynfekować dłonie!
Dziekan
Piotr Żurek