Dietetyka - I stopnia
PLAN STUDIÓW obowiązujący od roku akademickiego 2019/2020
PROGRAM KSZTAŁCENIA
Opis
- Kierunek studiów – Dietetyka
- Forma studiów – studia stacjonarne
- Poziom kształcenia – studia pierwszego stopnia
- Profil kształcenia – profil praktyczny
- Liczba semestrów – 6 semestrów
- Liczba punktów ECTS – 180 ECTS (w tym 24 ECTS praktyki zawodowej)
- Łączna liczba godzin – 2720 (w tym 720 godzin praktyki zawodowej)
- Poziom kwalifikacji – poziom 6 Polskiej Ramy Kwalifikacji
- Przyporządkowanie kierunku studiów do dyscyplin naukowych:
- dyscyplina: nauki o kulturze fizycznej – wiodąca
- dyscyplina: nauki o zdrowiu
- dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Legenda
w. - wykłady | E - egzamin |
ćw. - ćwiczenia w grupach dziekańskich (36 os.) | ZO - zaliczenie na ocenę |
sp. - sportowe (18 os.) / lektoraty (24 os.) / seminaria (15 os.) | Z - zaliczenie |
kl. - kliniczne (12 os.) | |
PDW / w - przedmiot do wyboru | |
WM - wykład monograficzny do wyboru |
PROGRAM STUDIÓW pierwszego stopnia kierunku Dietetyka (profil praktyczny)