PLAN STUDIÓW obowiązujący od roku akademickiego 2020/2021
PROGRAM KSZTAŁCENIA
Opis
- Kierunek studiów – Dietetyka
- Forma studiów – studia stacjonarne
- Poziom kształcenia – studia pierwszego stopnia
- Profil kształcenia – profil praktyczny
- Liczba semestrów – 6 semestrów
- Liczba punktów ECTS – 180 ECTS (w tym 24 ECTS praktyki zawodowej)
- Łączna liczba godzin – 2720 (w tym 720 godzin praktyki zawodowej)
- Poziom kwalifikacji – poziom 6 Polskiej Ramy Kwalifikacji
- Przyporządkowanie kierunku studiów do dyscyplin naukowych:
- dyscyplina: nauki o kulturze fizycznej – wiodąca
- dyscyplina: nauki o zdrowiu
- dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Semestr 1
Rok akademicki 2020/2021, Semestr 1
Semestr 2
Rok akademicki 2020/2021, Semestr 2
Semestr 3
Rok akademicki 2021/2022, Semestr 3
Semestr 4
Rok akademicki 2021/2022, Semestr 4
Semestr 5
Rok akademicki 2022/2023, Semestr 5
Semestr 6
Rok akademicki 2022/2023, Semestr 6
Lp. | Przedmiot | w. | ćw. | sp. | kl. | ECTS | Z/E | Nr |
1. |
Interpretacja wyników badań laboratoryjnych |
|
|
|
|
30 |
2 |
ZO |
C.11 |
2. |
Podstawy edukacji żywieniowej |
|
10 |
30 |
|
|
4 |
E |
C.15 |
3. |
Proseminarium dyplomowe |
|
|
|
30 |
|
4 |
ZO |
D.1 |
4. |
Egzamin dyplomowy |
|
|
|
|
|
10 |
E |
D.2 |
5. |
Praktyka w domu opieki społecznej |
|
|
90 |
3 |
ZO |
H.6 |
Specjalność: Dietoprofilaktyka i dietoterapia |
w |
|
|
|
|
|
|
|
6. |
Dietoprofilaktyka i dietoterapia chorób nowotworowych i neurodegeneracyjnych |
|
10 |
|
|
30 |
3 |
E |
F.3 |
7. |
Żywienie w chorobach chirurgicznych |
|
10 |
|
20 |
|
2 |
ZO |
F.4 |
8. |
Praktyka w zakresie organizacji działalności gospodarczej w małej firmie |
|
|
60 |
2 |
ZO |
H.8 |
|
|
|
30 |
290 |
30 |
|
|
Specjalność: Żywienie w sporcie |
w |
|
|
|
|
|
|
|
9. |
Fizjologia wysiłku fizycznego |
|
10 |
|
20 |
|
2 |
ZO |
E.2 |
10. |
Żywienie i suplementacja w wybranych dyscyplinach sportu |
|
|
|
40 |
|
3 |
E |
E.3 |
11. |
Praktyka w instytucji sportowej lub sportowo-rekreacyjnej |
|
|
70 |
2 |
ZO |
H.7 |
|
|
|
20 |
300 |
30 |
|
|
Legenda
w. - wykłady |
E - egzamin |
ćw. - ćwiczenia w grupach dziekańskich (36 os.) |
ZO - zaliczenie na ocenę |
sp. - sportowe (18 os.) / lektoraty (24 os.) / seminaria (15 os.) |
Z - zaliczenie |
kl. - kliniczne (12 os.) |
|
PDW / w - przedmiot do wyboru |
|
WM - wykład monograficzny do wyboru |
|
PROGRAM STUDIÓW pierwszego stopnia kierunku Dietetyka (profil praktyczny)